

به نام خدا
گزارش روز ششم مدرسه تابستانی کسب و کار شریف
کلاس های مدرسه تابستانی کسب و کار شریف در ششمین روز از برگزاری، در دو گروه الف و ب، دوشنبه ۱۵ مرداد ماه در دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف تشکیل شد.
دکتر جهانبخت برای دانش آموزان گروه ب در سانس اول از کارآفرینی و انواع مختلف آن صحبت کرد و در این خصوص گفت:” واژه Enterprenership که به معنای کارآفرینی است ریشه ای فرانسوی دارد و به معنای – بین دو چیز بودن است – یعنی بین مشکل و راه حل بودن.”
دکتر جهانبخت با بیان اینکه یک کارآفرین خوب باید از نیاز شروع کند، ۳ نوع متفاوت از کارآفرینی را برای دانش آموزان شرح داد. کارآفرینی که در اثر آن:
- شغل ایجاد می شود.
- شغل کم می شود.
- شغل ثابت می ماند.
در سانس دوم از کلاس گروه ب، دکتر جهانبخت دسته بندی دیگری از کارآفرینی ارائه کرد. کارآفرینی مبتنی بر ضرورت که می توان گفت همان کسب و کار خرد است و دیگری کارآفرینی مبتنی بر فرصت که برپایه نوآوری بوده و اگرچه نیاز به ریسک بالایی دارد اما در صورت موفقیت، می تواند رشد چشمگیری داشته باشد.
در ادامه کلاس، راهکارهایی جهت رسیدن به ایده های خلاق و باکیفیت مطرح شد.
- کار کردن روی ذهنیت کارآفرینی: از منابع بهترین استفاده را کردن، دیدن آنچه که دیگران به عنوان منبع نمی بینند، فرصت ها را به عمل تبدیل کردن و …
- شکستن یادگیری شرطی
در پایان سانس دوم، دکتر جهانبخت عوامل خلاقیت را به دو دسته درونی و بیرونی تقسیم کرد. نگرش، دانش و رویاپردازی به عنوان عوامل درونی و فرهنگ، منابع و عادت نیز به عنوان عوامل بیرونی معرفی شدند.
در سانس سوم نیز به منظور شبیه سازی بازار کسب وکار، دو بازی post-it و پازل توسط دانش آموزان کلاس انجام شد.
دانش آموزان گروه الف در سانس اول، سر کلاس دکتر فیض بخش با موضوع خلاقیت نشستند. در این کلاس دکتر فیض بخش، مفهوم خلاقیت، مفهوم نوآوری و تفاوت بین این دو را برای بچه ها توضیح دادند. سپس از دانش آموزان خواسته شد تا گوشی تلفن همراه را در ۳۰ سال آینده تصور کنند. پس از آن اکثر دانش آموزان تصورات خود را با سایر حاضرین در کلاس به اشتراک گذاشتند.
در سانس دوم و سوم نیز دکتر فیض بخش به ادامه توضیح مبحث خلاقیت پرداخت. نام بردن موانع خلاقیت و توضیح هر کدام از آنها با یک مثال یا داستان، انجام بازی مربع و ارائه اسلایدهای آموزشی به دانش آموزان با محوریت خلاقیت از جمله مباحث مطرح شده در این دو سانس بود.